Jestem absolwentką Wydziału Technologii Żywności na Akademii Rolniczej (dzisiaj Uniwersytet Przyrodniczy) we Wrocławiu. W Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia w Krakowie na Wydziale Promocji Zdrowia ukończyłam studia podyplomowe z zakresu Dietetyki. Posiadam kompetencje do pracy w charakterze diet coacha - ukończyłam kurs diet coachingu w Instytucie Świadomego Rozwoju Urszuli Mijakoskiej, akredytowany przy Izbie Coachingu w Warszawie.

Uczestnicząc w szkoleniach, kursach i konferencjach podnoszę swoje kwalifikacje. Jestem członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków i Klubu Izby Coachingu.

W swojej pracy łączę i wykorzystuję wiedzę o żywności i odżywianiu z aspektami psychologicznymi.

Zdrowy styl życia i odżywiania zaczyna się w głowie, a proces odchudzania musi być przeprowadzany świadomie, z pomocą fachowca. Świadomość potrzebna jest szczególnie w dzisiejszych czasach, gdy przemysł spożywczy oferuje nam żywność zatrutą chemią, pozbawioną często wartości odżywczej. Nie rozpisuję jadłospisów, ale uczę właściwego odżywiania jakościowego i ilościowego z uwzględnieniem Państwa ewentualnych chorób, nietolerancji, potrzeb i preferencji.

Pozwala to na zmianę złych nawyków żywieniowych i utrwalenie nowych, aby efekt jo-jo nigdy już nie powrócił!